1400/01/18 560,694

هشت توصیه ساده و کاربردی برای اولین فصل سال

تدابیر فصل بهار از دیدگاه طب سنتی و ایرانی

تدابیر فصل بهار از دیدگاه طب سنتی و ایرانی

بهار فصلی معتدل است، به این معنا که هیچ کدام از کیفیات چهارگانه گرمی، سردی، تری و خشکی در آن غالب نیست. هرچند در برخی منابع، بهار دارای طبیعت گرم و تر ذکر شده‌است؛ یعنی گرما و رطوبت غلبه می‌یابد.
معتدل بودن باعث شده‌است که این فصل مناسب حال اکثر افراد و مزاج‌ها باشد، لیکن بیشتر از همه، افراد مسن و صاحبان مزاج سرد و خشک از این فصل بهره‌مند خواهندشد.

یکی از مشکلاتی که در این فصل وجود دارد‌‌، بروز حساسیت‌ها، جوش‌های پوستی، آکنه، خارش، کهیر و سردرد است.
لذا توصیه‌ها و پرهیزهای این فصل می‌تواند به کاهش این مشکلات در پوست و سایر اعضا کمک نماید. مطابق منابع طب ایرانی، علت افزایش بروز جوش‌های پوستی در فصل بهار، این‌طور بیان شده‌است که در این فصل به‌دلیل افزایش گرمای هوا نسبت به زمستان و تقویت طبیعت فرد، مواد دفعی (waste material) بیشتری از پوست و مجاری دفعی خارج می‌شوند؛ لذا بثورات پوستی در این فصل شیوع بیشتری دارند.  
 
باید بدانیم طب ایرانی یک طب فردمحور است و برای هر فرد باید رژیم غذایی مختص او طراحی شود.
لیکن در اینجا قصد داریم به‌طور کلی به بیان برخی از توصیه‌ها و پرهیزات کلی ویژه فصل بهار خصوصا در افراد جوان و با مزاج گرم و تر بپردازیم. (خصوصیات مزاج گرم و تر بصورت مختصر در اطلاعیه‌های قبلی طب سنتی بیان شده‌است.)

در فصل بهار لازم است افراد (خصوصا با مزاج گرم و تر) به توصیه های زیر عمل نمایند:
1- کاهش مصرف شیرینی‌جات، گوشت‌ها، تخم مرغ، خرما، عسل، باقلوا، ارده، شیره انگور، مغزیات نظیر گردو و پسته و ادویه‌جات تند و تیز.
امروزه مصرف ادویه‌جات گرم نظیر فلفل، زنجبیل، دارچین، آویشن، زنیان، زیره، پونه، نعناع، رازیانه و ... بسیار رایج شده‌است و می‌تواند عوارض جانبی داشته‌باشد و افراد جوان می‌بایست از زیاده‌روی در مصرف ادویه‌جات فوق بپرهیزند و حتی الامکان مصرف نکنند.
2- کاهش مصرف خوراکی‌های تند و تیز، تلخ و شور، سرخ کردنی‌ها، قهوه و شکلات
3- پرهیز از حمام یا سونای بسیار گرم
4- عدم فعالیت ورزشی سنگین و اجتناب از هیجانات زیاد عاطفی
5- استفاده از شربت‌های خنک‌کننده نظیر شربت زرشک، غوره، نارنج، لیمو، شربت سیب، به و... جهت تعدیل مزاج و کاهش علائم پوستی و حساسیت‌های فصلی
6- استفاده از غلات و سبزیجات با طبیعت سرد و معتدل نظیر خرفه، اسفناج، گشنیز، کاهو و کدو در رژیم غذایی
7- استفاده از لباس پنبه‌ای و کتان
8- انجام خون‌گیری بصورت حجامت یا فصد در صورت ضرورت و با توصیه پزشک متخصص طب سنتی

دکتر معصومه السادات کابلی فرشچی
دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی

بادصبا
با رویاهات قرار بزار
www.badesaba.ir

منبع : حفظ الصحه ناصری
آخرین اطلاعیه‌ها
نکاتی برای ریزش موی آقایان؛ از پیشگیری تا درمان
نکاتی برای ریزش موی آقایان؛ از پیشگیری تا درمان

همه آنچه که باید درباره ریزش موی آقایان بدانید

ادامه اطلاعیه
آیا مدل دلتا، کرونا را خطرناک‌تر از پیش کرده‌است؟
آیا مدل دلتا، کرونا را خطرناک‌تر از پیش کرده‌است؟

از کرونای نوع دلتا چه می‌دانیم؟

ادامه اطلاعیه
مجموعه هفت جلدی «من دیگر ما»، در تربیت فرزاندان
مجموعه هفت جلدی «من دیگر ما»، در تربیت فرزاندان

شما هم در دوران کرونا با مسئله تربیت فرزند دست به گریبان هستید؟

ادامه اطلاعیه
اطلاعیه‌های پیشنهادی
توصیه های طب سنتی در فصل زمستان
توصیه های طب سنتی در فصل زمستان

بایدها و نبایدهای فصل سرما

ادامه اطلاعیه
بررسی چند دمنوش‌ گیاهی از نگاه طب سنتی
بررسی چند دمنوش‌ گیاهی از نگاه طب سنتی

آیا مصرف مدوام دمنوش‌های گیاهی مجاز است؟

ادامه اطلاعیه
چاقی از دیدگاه طب سنتی و طب نوین
چاقی از دیدگاه طب سنتی و طب نوین

عوارض و تعیین نوع چاقی در طب رایج

ادامه اطلاعیه
برای دوری از کبد چرب چه کار کنیم ؟
برای دوری از کبد چرب چه کار کنیم ؟

7 راه‌کار برای کنترل تجمع بیش از حد چربی در کبد

ادامه اطلاعیه